strana:  <<  6
seřadit od:  nejnovějších  nejstarších

Všechny články

Karlovy ostrovy, články a fejetony.

Po roce vánoce a rok stará sci-fi povídka: Vánoce 2022 v běžné české rodině… 9.12.2015     přečteno: 5172     příspěvky: 0
Před rokem jsem s veselou myslí, upřímnou škodolibostí a úsměvem na rtu napsal poměrně jízlivou sci-fi povídku o tom, jak by mohl vypadat vánoční den v běžné české rodince v nedaleké budoucnosti. Rok uplynul jako voda. Když jsem si svůj literární výtvor po roce přečetl, tak nevím, zda se mám zasmát, či uronit slzu…
Nedávejte psům, co je svaté. Neházejte perly před svině, neboť… 6.2.2016     přečteno: 4929     příspěvky: 0
Evropa má pravděpodobně v plánu stát se duhovou multikulturní velmocí, velmocí lidských práv a svobod, skvělým to místem pro život… Myšlenka krásná a vznešená. Kolik takových idejí se lidstvo již pokusilo realizovat? Kolik lidských životů už sociální experimenty stály? Asi už to nikdo nikdy nespočítá.
Když světlo přichází dříve než tma a tma přichází dříve než světlo 22.3.2016     přečteno: 5145     příspěvky: 0
Možná jste to někdy také zažili. Máte živý a barevný sen, tak živý a barevný, že je to vize, na kterou nezapomenete. Nezapomenete na ni roky, desetiletí a pamatujete si ji zcela jasně celý svůj život. Když si na ni vzpomenete, vybaví se vám ve všech svých detailech. Tak hluboko se některé sny-vize, dokážou vtisknout do lidské paměti.
Škoda, že severoameričtí indiáni nemají svojí národní vlajku 1.4.2016     přečteno: 4953     příspěvky: 0
Je to škoda, že severoameričtí indiáni nemají svojí vlastní jednotnou národní vlajku. Prostě mají asi smůlu... Až by k nám přijel na státní návštěvu nějaký vysoký politický představitel z USA, vyvěsil bych ji na protest. Mohl bych se do ní zabalit jak do deky a jít někam se zápalem a odhodláním demonstrovat.
Populistický politik aneb (ne?)přítel pracujícího lidu 26.4.2016     přečteno: 4840     příspěvky: 0
Když dnešní korporátně svobodná média používají výraz "populistický politik", tak to začíná znít prakticky stejně, jako když státní nesvobodná média, před rokem 1989 používala výraz "nepřítel pracujícího lidu".
copyright  ©  Karel Jíra 2014Google+