strana:  1
seřadit od:  nejnovějších  nejstarších

Na předměstí pekla

Karlovy ostrovy, články a fejetony.

Hrátky se sirkami, byznys a absence lidského svědomí 9.5.2014     přečteno: 5016     příspěvky: 0
Nedávno nám proběhlo výročí konce druhé světové války v Evropě. Záhy po skončení válečných hrůz však začala válka studená, která si rovněž vybrala své oběti. A možná si je nenápadně vybírá dodnes. Období studené války je známo především hrozbou nukleárního konfliktu. Jaderné velmoci to zdůrazňovaly svými nukleárními pokusy, strašíce tím protivníka i obyvatelstvo vlastní.
Čtyři jezdci 5.8.2014     přečteno: 6107     příspěvky: 2
Nedávno jsem četl jakýsi článek, ve kterém se psalo o čtyřech jezdcích globálního bankovnictví. Po pravdě řečeno mě to moc nezaujalo a ani jsem to nedočetl do konce. Ne kvůli obsahu, ale na toto téma je napsáno nepřeberné kvantum článků a člověka to už nebaví číst, protože v tom musí denně žít a pokud není zaslepený a otupělý, konzumem opotřebovaný, tak prostě vidí realitu a její současné, i nadcházející důsledky. A pak, prostě nemám potřebu tím dál ještě týrat vlastní mysl.
Proč? Abychom zachránili civilizaci… 27.8.2014 - aktualizováno: 31.8.2014     přečteno: 4750     příspěvky: 0
Karl Marx prý opsal výstižný citát od George Wilhelma Friedricha Hegela: „Dějiny se opakují dvakrát: Poprvé jako tragédie, podruhé jako fraška.“ Pokud by jsme to vzali do důsledku, tak první drama se odehrálo někde ve starých babylonských bájích, když Kain zabil Ábela. Od té doby se odehrává stále se opakující fraška.
Ozvěny novinářského svědomí 8.11.2014     přečteno: 4794     příspěvky: 2
Občas se stane, že se v některých lidech ozve jejich vlastní svědomí. Zcela výjimečně se stane, že je takovým člověkem novinář. V tomto případě se to zřejmě přihodilo jednomu německému novináři. Udo Ulfkotte již zřejmě dospěl k názoru, že kromě obelhávání veřejnosti prostřednictvím veřejných médií, je možná ještě horší lhát sám sobě.
Pochodem chod, směrem na východ… 19.2.2015     přečteno: 5528     příspěvky: 5
Byl, nebyl kotel v Ukrajině v městě Debalcevo. Byl, nebo nebyl? Říká se, že propaganda je sestrou války. A během války je propaganda většinou šířena z obou stran konfliktu. Občas se ukáže, že jedna strana má přeci jenom k pravdě blíž. A tak se i stalo.
Věřte nevěřte médiím (mysteriózní mediální seriál) 5.4.2015     přečteno: 4930     příspěvky: 0
Někteří z vás si ještě na televizní seriál Věřte nevěřte pamatují. Pustili vám pět příběhů a na konci jste se dozvěděli, které jsou pravdivé a které jsou fikcí. Je to s podivem, ale tento seriál vlastně vůbec nikdy neskončil. Běží dodnes. A běží navíc prakticky ve všech médiích a to každý, každičký den, prakticky nepřetržitě…
Německý paradox 21.10.2015     přečteno: 4971     příspěvky: 0
Němci jsou zvláštní národ. Mají dril, intelekt, cílevědomost, disciplínu, vytrvalost, vymýšlí skvělé technologie, vyrábí spolehlivá auta, vaří dobré pivo, které šlape na paty tomu našemu, ale občas jim zcela nelogicky hrábne v palici.
Tři věci nám mohou Němci závidět 15.11.2015     přečteno: 5149     příspěvky: 0
Jak kdysi moudře poznamenal Francois de la Rochefoucauld (na základě svého života evidentně věděl, o čem mluví): Naše závist trvá vždy déle než štěstí těch, jimž závidíme. Němci jsou v lecčems lepší než mi Češi a v celku je toho poměrně dost co jim můžeme tiše závidět. Přesto jsou pravděpodobně tři podstatné věci, které mohou Němci závidět nám Čechům.
Populistický politik aneb (ne?)přítel pracujícího lidu 26.4.2016     přečteno: 4840     příspěvky: 0
Když dnešní korporátně svobodná média používají výraz "populistický politik", tak to začíná znít prakticky stejně, jako když státní nesvobodná média, před rokem 1989 používala výraz "nepřítel pracujícího lidu".
strana:  1
seřadit od:  nejnovějších  nejstarších
copyright  ©  Karel Jíra 2014Google+