strana:  1 2 3 4 5  >>
seřadit od:  vzestupně  sestupně

Nejčtenější články

Karlovy ostrovy, články a fejetony.

Zavlají také nad Buckinghamským palácem obří rudé trenky? 12.11.2015     přečteno: 5032     příspěvky: 0
Tak do Velké Británie dorazil na čtyřdenní státní návštěvu čínský prezident Si Ťin-pching. Lidská, či nelidská práva, dostalo se čínskému prezidentovi velkolepého přijetí. Čím to asi bude? Inu asi tím, že ve Velké Británii nemají Prahu a tím pádem ani pražskou kavárnu, hlídacího vlčáka demokracie a velké evropské multikulturní revoluce.
Hrátky se sirkami, byznys a absence lidského svědomí 9.5.2014     přečteno: 5017     příspěvky: 0
Nedávno nám proběhlo výročí konce druhé světové války v Evropě. Záhy po skončení válečných hrůz však začala válka studená, která si rovněž vybrala své oběti. A možná si je nenápadně vybírá dodnes. Období studené války je známo především hrozbou nukleárního konfliktu. Jaderné velmoci to zdůrazňovaly svými nukleárními pokusy, strašíce tím protivníka i obyvatelstvo vlastní.
Sedmnáct let po Googlu 25.5.2015     přečteno: 5012     příspěvky: 0
Tak náš pozemský globální vševěd Google letos oslaví sedmnáctiny… Dle lidského věku by se měl nalézat na vrcholu puberty. Asi netřeba zmiňovat, co Google vlastně je. Většina lidí na světě většinou již alespoň jednou slovo Google slyšela. Těžko říci, kolik procent světové populace má skutečně přístup na internet a kolik uživatelů internetu Google používá.
Německý paradox 21.10.2015     přečteno: 4972     příspěvky: 0
Němci jsou zvláštní národ. Mají dril, intelekt, cílevědomost, disciplínu, vytrvalost, vymýšlí skvělé technologie, vyrábí spolehlivá auta, vaří dobré pivo, které šlape na paty tomu našemu, ale občas jim zcela nelogicky hrábne v palici.
Škoda, že severoameričtí indiáni nemají svojí národní vlajku 1.4.2016     přečteno: 4953     příspěvky: 0
Je to škoda, že severoameričtí indiáni nemají svojí vlastní jednotnou národní vlajku. Prostě mají asi smůlu... Až by k nám přijel na státní návštěvu nějaký vysoký politický představitel z USA, vyvěsil bych ji na protest. Mohl bych se do ní zabalit jak do deky a jít někam se zápalem a odhodláním demonstrovat.
Nedávejte psům, co je svaté. Neházejte perly před svině, neboť… 6.2.2016     přečteno: 4931     příspěvky: 0
Evropa má pravděpodobně v plánu stát se duhovou multikulturní velmocí, velmocí lidských práv a svobod, skvělým to místem pro život… Myšlenka krásná a vznešená. Kolik takových idejí se lidstvo již pokusilo realizovat? Kolik lidských životů už sociální experimenty stály? Asi už to nikdo nikdy nespočítá.
Věřte nevěřte médiím (mysteriózní mediální seriál) 5.4.2015     přečteno: 4930     příspěvky: 0
Někteří z vás si ještě na televizní seriál Věřte nevěřte pamatují. Pustili vám pět příběhů a na konci jste se dozvěděli, které jsou pravdivé a které jsou fikcí. Je to s podivem, ale tento seriál vlastně vůbec nikdy neskončil. Běží dodnes. A běží navíc prakticky ve všech médiích a to každý, každičký den, prakticky nepřetržitě…
Jak jsem mohl získat Darwinovu cenu 2.6.2015     přečteno: 4881     příspěvky: 0
Život vám někdy připraví poněkud zvláštní situace, které by nevymyslel ani ten nejtalentovanější režisér, scénárista, nebo spisovatel. Pokud máte dostatek smůly, tak v nich hrajete hlavní roli. V podstatě nikdy nemáte tušení, že dostanete hlavní roli v tragikomedii, kterou pro vás osud ve vašem životě připraví.
Má příroda smysl pro humor, nebo pro tradice? 31.3.2015     přečteno: 4875     příspěvky: 3
Dnes ráno jsem se probudil, podíval se z okna a spadla mi čelist. Venku bylo jak uprostřed prosince, za starých, normálních časů. Několik centimetrů sněhu a bílá vánice. Sedím v autě, jedu na služební cestu a říkám si v duchu: Má ta příroda nějaký rozum?
Vánoční hvězdy 3.12.2013     přečteno: 4869     příspěvky: 0
Vánoční obloha nám možná připraví velmi zajímavé překvapení, které bude do velké míry vskutku vánoční a velmi symbolické pro tuto dobu. Bělorusko-ruská dvojice astronomů V. Nevski a A. Novičonok objevili 21. 9. 2012 novou kometu, teleskopem poblíž Kislovodsku. Teleskop je součástí mezinárodní vědecké optické sítě ISON.
Objevujeme nové převratné technologie, nebo pouze ty zapomenuté? 2.3.2014     přečteno: 4858     příspěvky: 0
Nedávno byla zveřejněna z oboru techniky velmi zajímavá a pozoruhodná zpráva: Vědci z Tokijské university vytvořili zařízení, kde se uvnitř zvukotěsného prostoru pomocí ultrazvuku, který se šíří z reproduktorů umístěných do kříže naproti sobě, daří udržet malé lehké předměty ve vzduchu a navíc se mohou trojrozměrně pohybovat. Tato metoda levitace pomocí ultrazvuku, je založená na poměrně jednoduchých základních fyzikálních principech zvukových vln.
Populistický politik aneb (ne?)přítel pracujícího lidu 26.4.2016     přečteno: 4841     příspěvky: 0
Když dnešní korporátně svobodná média používají výraz "populistický politik", tak to začíná znít prakticky stejně, jako když státní nesvobodná média, před rokem 1989 používala výraz "nepřítel pracujícího lidu".
strana:  1 2 3 4 5  >>
seřadit od:  vzestupně  sestupně
copyright  ©  Karel Jíra 2014Google+