strana:  1 2 3 4 5  >>
seřadit od:  vzestupně  sestupně

Nejčtenější články

Karlovy ostrovy, články a fejetony.

Tři věci nám mohou Němci závidět 15.11.2015     přečteno: 5176     příspěvky: 0
Jak kdysi moudře poznamenal Francois de la Rochefoucauld (na základě svého života evidentně věděl, o čem mluví): Naše závist trvá vždy déle než štěstí těch, jimž závidíme. Němci jsou v lecčems lepší než mi Češi a v celku je toho poměrně dost co jim můžeme tiše závidět. Přesto jsou pravděpodobně tři podstatné věci, které mohou Němci závidět nám Čechům.
Po roce vánoce a rok stará sci-fi povídka: Vánoce 2022 v běžné české rodině… 9.12.2015     přečteno: 5197     příspěvky: 0
Před rokem jsem s veselou myslí, upřímnou škodolibostí a úsměvem na rtu napsal poměrně jízlivou sci-fi povídku o tom, jak by mohl vypadat vánoční den v běžné české rodince v nedaleké budoucnosti. Rok uplynul jako voda. Když jsem si svůj literární výtvor po roce přečetl, tak nevím, zda se mám zasmát, či uronit slzu…
Jak demokraticky integrovat multikulturní sektu do společnosti 24.11.2015 - aktualizováno: 26.11.2015     přečteno: 5347     příspěvky: 0
Asi budu patřit do xenofobní sekty, neboť se mi líbil projev prezidenta Miloše Zemana na Albertově… Pojem xenofobní sekta použil premiér Sobotka při své kritice prezidentova vystoupení. Co je vlastně xenofobie?
Rorschachův test na skvrně EU 28.6.2015     přečteno: 5380     příspěvky: 0
Nedávno jsem potřeboval najít něco o Evropské unii. Když nevím, tak hledám. Většinou navštívím relativně spolehlivou Wikipedii, což jsem také udělal. Nalezl jsem hledanou informaci a při té příležitosti koukám, že je zde nová mapa EU, kterou jsem na této wiki stránce dříve nezaregistroval. Ta plastická mapa kulaté zeměkoule, se zeleně vyznačeným územím EU, na mě zapůsobila poněkud zvláštně.
Zapomněli jste nějaké heslo? 6.8.2014     přečteno: 5380     příspěvky: 5
Občas se vám může stát, že zapomenete nějaké heslo. Občas může být toto heslo pro vás i životně důležité. Dobou jste nuceni mít čím dál tím více hesel. Dnešní život je na heslech více a více postaven, zdá se, že vlastně celý náš život je tak nějak celkově zaheslován a zašifrován. Občas se v tom můžeme začít ztrácet. Psát si hesla na papírky je evidentně nebezpečné.
Třináct mouder pro život v dnešní době 24.6.2014     přečteno: 5415     příspěvky: 0
Možná máte někdy pocit, že dnešní době nerozumíte, že to co se děje nějak odporuje logice selského rozumu. Je pravděpodobné, že velké množství lidí, zažije během svého života tento pocit, pokud se snaží uplatnit na dění okolo sebe rozum, který nazýváme „selským“. Tedy pokud ho mají, měli, nebo na něj posléze nerezignovali… Vybral jsem 13 různých citátů, které mohou pomoci k pochopení…
Vánoční ucho jehly 24.12.2014     přečteno: 5528     příspěvky: 2
Tak nám opět po roce, ostatně jako vždy, touto dobou přišli Vánoce. Svátky pokoje a míru spojené s nějakým, většinou toužebně očekávaným volnem a možná i nějakým vnitřním rozjímáním. Tento rok jsem si nějak povšiml, že opět ubylo marketingového šílenství, které se snaží vnutit lidem vánoční představy štěstí.
Pochodem chod, směrem na východ… 19.2.2015     přečteno: 5544     příspěvky: 5
Byl, nebyl kotel v Ukrajině v městě Debalcevo. Byl, nebo nebyl? Říká se, že propaganda je sestrou války. A během války je propaganda většinou šířena z obou stran konfliktu. Občas se ukáže, že jedna strana má přeci jenom k pravdě blíž. A tak se i stalo.
Prd - skrytá hrozba civilizace 3.9.2014     přečteno: 5571     příspěvky: 3
Nedávno jsem četl na lidovkách článek: „Emisní“ krávy potřebují dietu. Vědci zjišťují, jak omezit jejich plynatost. Zkráceně řečeno, krávy prostě moc prdí a říhají, čímž produkují metan, který je skleníkovým plynem, jenž ohrožuje klima. A vědci vymýšlí způsob, jak upravit milým kravičkám trávení, aby tolik neprděly a neříhaly.
Vánoce 2022 v běžné české rodině, aneb povánočně vánoční sci-fi povídka… 5.1.2015     přečteno: 5722     příspěvky: 2
Pokrok a evoluci nelze zastavit. Natož v Evropské unii. Oslavy Vánoc a vánoční zvyky se během doby také vyvíjí a prochází (r)evolučními změnami. No a právě přichází trochu hektičtější doba, která vývoj a vůbec celé prožívání vánočních svátků opět trochu zmodernizuje, přizpůsobí aktuálním požadavkům a potřebám současné doby.
Můj život s kočkama - díl první: Čiminka a Damuška 24.4.2014 - aktualizováno: 12.5.2014     přečteno: 5807     příspěvky: 0
Černé kočky jsou mým druhým a vlastně teď možná spíš životem prvním. Když jsme se před 16 lety s manželkou rozhodovali, které ze dvou koťat si vezmeme, tak během okamžiku jsme usoudili, že obě, aby jim nebylo smutno. Byly to sestry, krásně černé se žlutýma očima a dostaly jména Čiminka a Damuška. Po pár letech jsme se s manželkou rozešli a ty dvě černé kočky se mnou prošli víc, jak třetinu mého života.
Čtyři jezdci 5.8.2014     přečteno: 6128     příspěvky: 2
Nedávno jsem četl jakýsi článek, ve kterém se psalo o čtyřech jezdcích globálního bankovnictví. Po pravdě řečeno mě to moc nezaujalo a ani jsem to nedočetl do konce. Ne kvůli obsahu, ale na toto téma je napsáno nepřeberné kvantum článků a člověka to už nebaví číst, protože v tom musí denně žít a pokud není zaslepený a otupělý, konzumem opotřebovaný, tak prostě vidí realitu a její současné, i nadcházející důsledky. A pak, prostě nemám potřebu tím dál ještě týrat vlastní mysl.
strana:  1 2 3 4 5  >>
seřadit od:  vzestupně  sestupně
copyright  ©  Karel Jíra 2014Google+