strana:  1 2 3 4 5  >>
seřadit od:  nejnovějších  nejstarších

Články podle datumu

Karlovy ostrovy, články a fejetony.

Můj život s kočkama - díl šestý: Kočičí anděl jménem Čima 14.8.2014     přečteno: 4696     příspěvky: 0
Čas letí a není síla, která by ho dokázala zastavit, natož vrátit zpět. Tedy kromě naší mysli a našich vzpomínek. Je zvláštní, jak lidská mysl vnímá konstantní, různými přístroji přesně měřitelnou rychlost času. Někdy máme pocit, že čas neubíhá a jeho rychlost se téměř blíží nule, jindy letí naopak rychlostí zběsilou… Nedávno uplynulo půl roku, od okamžiku, kdy nás naše Čima opustila.
Proč? Abychom zachránili civilizaci… 27.8.2014 - aktualizováno: 31.8.2014     přečteno: 4750     příspěvky: 0
Karl Marx prý opsal výstižný citát od George Wilhelma Friedricha Hegela: „Dějiny se opakují dvakrát: Poprvé jako tragédie, podruhé jako fraška.“ Pokud by jsme to vzali do důsledku, tak první drama se odehrálo někde ve starých babylonských bájích, když Kain zabil Ábela. Od té doby se odehrává stále se opakující fraška.
Můj život s kočkama - díl sedmý: Jak se Čima potkala s Agnes 31.8.2014     přečteno: 4633     příspěvky: 0
Občas se mezi nebem a zemí dějí věci, které jsou poněkud zvláštní, ale v podstatě jsou pouze přirozeností, která nás provází naším denním životem, aniž bychom si tuto skutečnost plně uvědomovali. Jednoho krásného letního dne na začátku srpna jsem jel do Ledče. Do Ledče jezdím pravidelně každý týden. Když vyřídím své pracovní záležitosti, tak většinou poobědvám...
Prd - skrytá hrozba civilizace 3.9.2014     přečteno: 5556     příspěvky: 3
Nedávno jsem četl na lidovkách článek: „Emisní“ krávy potřebují dietu. Vědci zjišťují, jak omezit jejich plynatost. Zkráceně řečeno, krávy prostě moc prdí a říhají, čímž produkují metan, který je skleníkovým plynem, jenž ohrožuje klima. A vědci vymýšlí způsob, jak upravit milým kravičkám trávení, aby tolik neprděly a neříhaly.
Můj život s kočkama - díl osmý: Rodinný výlet 7.9.2014     přečteno: 4647     příspěvky: 2
Jednoho krásného letního dne, uprostřed prázdnin, jsem vyrazil na služební cestu do svého rodného města Lanškrouna. Mé rodiče, kdysi na počátku padesátých let dvacátého století, zavál osud do tohoto města, kde se potkali, vzali a žili téměř padesát let. Já sám jsem se zde narodil a vyrůstal, do svých devatenácti let. Byl jsem v celku rád, že se po pěti letech podívám v rámci své služební cesty...
Můj život s kočkama - díl devátý: Začátek příběhu 14.9.2014     přečteno: 4589     příspěvky: 0
Celý náš kočičí a vlastně ne jenom kočičí příběh, začal v jednom školním bytě v Praze. Tehdy jsme zde s mojí ženou Kamilou bydleli již nějaký ten pátek. V té době jsme oba ve škole pracovali. Kamila dopoledne prodávala ve školní prodejně a já pracoval jako školník a topič. Vlastně jsem vzal tenkrát tuhle práci právě kvůli možnosti bydlení. Byla to taková zvláštní doba.
Můj život s kočkama - díl nultý: Číst, či nečíst? 14.9.2014     přečteno: 4524     příspěvky: 1
Říká se, že čas jsou peníze… V dnešním světě ovládaném ekonomikou, jsme tímto názorem do velké míry ovládáni. Ale čas je především měrnou jednotkou délky našeho života. A o čem je náš život? Naše bytí na tomto světě si můžeme představit jako cívku s vlascem, ze které stále odmotáváme onu průsvitnou šňůru, která se táhne během času za naším životem.
Jak prevence ve zdravotnictví, může až k volnému pádu vésti… 4.10.2014     přečteno: 4572     příspěvky: 0
Po relativně velmi dlouhé době jsem onemocněl jakousi ošklivou chřipkou, která se, závidějíc evidentně své zkušenější a krutější sestře ebole, přetransformovala do počínajícího zápalu plic. Člověk si to prostě jednou za čas užene a nějak z vlastního přičinění vyslouží a poté se snaží co nejlépe a nejšetrněji vrátit do původního stavu.
Ztraceni v horečce středeční noci 4.10.2014     přečteno: 4769     příspěvky: 3
Silná horečka občas dokáže vyprodukovat zvláštní momenty a prapodivné situace. Přijel jsem domů od lékaře s diagnózou počínajícího zápalu plic. Vzal jsem si antibiotika, lehl si a po probdělé noci jsem konečně nějaký čas prospal. Vzbudil jsem se navečer, cítíce, jak se mi přitížilo. Dýchalo se mi těžko a na čele jsem si mohl ohřát hrnek s čajem.
Můj život s kočkama - díl desátý: Kočičí děti 6.10.2014     přečteno: 4691     příspěvky: 0
Dvě černá koťata, Čiminka a Damuška, změnila náš dosavadní život. V okamžiku, kdy jsme se s Kamilou rozhodli a bylo to rozhodnutí rychlé a spontánní, že u nás zůstanou obě dvě a zároveň, prakticky ve stejný moment dostaly obě dvě i svá jména, tak nám byla na oplátku vyjádřena okamžitá a téměř bezmezná kočičí důvěra. Ta malá kočičí stvoření, někde uvnitř ihned poznala...
Neviditelnost - moderní trend dnešní doby 25.10.2014     přečteno: 4696     příspěvky: 0
Přání být neviditelný je staré skoro jako lidstvo samé. Každý z vás si jistě vybaví nějakou tu pohádku, nebo starobylou legendu, v níž se neviditelnost vyskytuje a hraje svojí důležitou úlohu v daném příběhu. V dnešní době se často píše o tom, jak celé vědecké týmy pracují na úkolu vymyslet a posléze zrealizovat myšlenku neviditelnosti...
PUSSY pravdoláskařské 7.11.2014     přečteno: 5061     příspěvky: 2
Jak se ukázalo, tak jedno blbé slovo, může zapůsobit téměř obdobně jako hurikán Katrina. Inu není slovo jako slovo. Nebo spíše není význam, jako význam, daného slova. A pokud nějaké slovo má pevně daný význam, jako například klasické lejno, tak pro změnu není člověk, jako člověk, který ho pronese.
strana:  1 2 3 4 5  >>
seřadit od:  nejnovějších  nejstarších
copyright  ©  Karel Jíra 2014Google+