strana:  1 2 3 4 5  >>
seřadit od:  nejnovějších  nejstarších

Články podle datumu

Karlovy ostrovy, články a fejetony.

Pánbůh pomáhej a chraň, před hymnami… 8.11.2014     přečteno: 4702     příspěvky: 0
Tak policie ČR bude mít svojí hymnu pro významné příležitosti. První verze hymny je už na světě. A naprosto přesně zapadá do současné podoby a stavu naší krásné malé zemičky. Sami policisté se děsí a bouří, normální člověk se jim nediví, protože může smíchy spadnout ze židle.
Ozvěny novinářského svědomí 8.11.2014     přečteno: 4794     příspěvky: 2
Občas se stane, že se v některých lidech ozve jejich vlastní svědomí. Zcela výjimečně se stane, že je takovým člověkem novinář. V tomto případě se to zřejmě přihodilo jednomu německému novináři. Udo Ulfkotte již zřejmě dospěl k názoru, že kromě obelhávání veřejnosti prostřednictvím veřejných médií, je možná ještě horší lhát sám sobě.
Můj život s kočkama - díl jedenáctý: Esence jménem duše 9.11.2014     přečteno: 4642     příspěvky: 0
Duše. Co je to vlastně duše? A existuje vůbec? Asi není člověka, schopného samostatného myšlení, kterého by alespoň jednou během života, tato otázka nevedla k zamyšlení. Zamyšlení nad touto otázkou může být různé hloubky a s různými výsledky. Většina materialistů zřejmě existenci duše a čehokoliv nehmotného, spojeného s vědomím odmítne...
Můj život s kočkama - díl dvanáctý: Mají zvířata duši? 9.11.2014     přečteno: 4552     příspěvky: 0
Mají zvířata duši? To je otázka, která asi napadla nejednoho, nad životem hloubajícího člověka. Většinou o tom přemýšlí lidé, kteří na existenci duše věří, lidé, kteří o existenci duše ví a lidé, kteří mají své čtyřnohé kamarády. A právě při zkoumání této otázky narazíte na pevná a nesmlouvavá náboženská dogmata, ve kterých není možné v tomto směru srovnávat zvíře s člověkem.
Můj život s kočkama - díl třináctý: Duše kočičí... 9.11.2014     přečteno: 4606     příspěvky: 0
Už jako malý kluk jsem si uvědomoval, že psi a kočky v mém okolí mají svojí jedinečnou osobnost a povahu. Když jsem se potkal se svojí vlastní duší, tak jsem si uvědomil, že tuto jiskru života má v sobě každá živá bytost. U lidí je to trochu usnadněné lidskou řečí. Na druhou stranu tím trochu přehlížíme jiný způsob komunikace mezi námi, lidmi.
Vánoční ucho jehly 24.12.2014     přečteno: 5504     příspěvky: 2
Tak nám opět po roce, ostatně jako vždy, touto dobou přišli Vánoce. Svátky pokoje a míru spojené s nějakým, většinou toužebně očekávaným volnem a možná i nějakým vnitřním rozjímáním. Tento rok jsem si nějak povšiml, že opět ubylo marketingového šílenství, které se snaží vnutit lidem vánoční představy štěstí.
Do nového roku trochu rocku… 31.12.2014     přečteno: 4728     příspěvky: 2
A tak si dejme do nového roku, trochu toho rocku. Rocku z let před a po roce 1970. Muziku, která měla díky válce ve Vietnamu onen ostrý náboj pacifismu. Možná bude mít v letech budoucích opět slovo. Možná přijdou i nové děti květin. Kdo ví…
Jak se z mého kamaráda stal skinwalker 4.1.2015     přečteno: 5126     příspěvky: 3
Asi všichni, nebo téměř všichni, znáte mytologickou bytost vlkodlaka. A vlkodlak má svého bratrance skinwalkera. Nedávno jsem zjistil, že můj dlouholetý kamarád Luboš se proměnil právě na skinwalkera. Vlkodlak i skinwalker jsou si v mnohém podobni. Vlkodlakem je označován člověk, který je schopen proměnit se ve vlka.
Pravděpodobně se stanu skinwalkerem 4.1.2015     přečteno: 4596     příspěvky: 4
Minule jsem psal o tom, jak se z mého kamaráda Luboše stal skinwalker. Letos o Vánocích se stala v mém životě prazvláštní věc. České zdravotnictví nade mnou vyneslo jakousi kletbu a pravděpodobně se i já stanu skinwalkerem…
Vánoce 2022 v běžné české rodině, aneb povánočně vánoční sci-fi povídka… 5.1.2015     přečteno: 5697     příspěvky: 2
Pokrok a evoluci nelze zastavit. Natož v Evropské unii. Oslavy Vánoc a vánoční zvyky se během doby také vyvíjí a prochází (r)evolučními změnami. No a právě přichází trochu hektičtější doba, která vývoj a vůbec celé prožívání vánočních svátků opět trochu zmodernizuje, přizpůsobí aktuálním požadavkům a potřebám současné doby.
Poslední dva měsíce 13.1.2015 - aktualizováno: 25.1.2015     přečteno: 3857     příspěvky: 30
Poslední dva měsíce připomínal náš svět Papinův hrnec, ve kterém se zvyšuje teplota a tlak, při vaření globalizační polévky. Papinův hrnec většinou funguje tak, že pokud tlak dosáhne určité kritické úrovně, tak zvedne závaží pojistného ventilu na pokličce a papiňák si odfoukne. Tím se zabrání tomu, aby explodoval a napáchal nechtěné a nenapravitelné škody ve svém okolí.
Můj život s kočkama - díl čtrnáctý: Motýlí křídla 2.2.2015     přečteno: 4642     příspěvky: 4
Určitě jste někdy sledovali motýla, jak si tančí svojí čtverylku, dosedne na květ a ochutná jeho šťávu. Motýl má v sobě poměrně hlubokou mystickou symboliku, vycházející ze starých lidských kultur. V řeckém mýtu o Dionýzovi je například lidská duše - Psyché, popisována jako děvče s křídly motýla, milující slunce. V různých kulturách byl motýl právě symbolem lidské duše...
strana:  1 2 3 4 5  >>
seřadit od:  nejnovějších  nejstarších
copyright  ©  Karel Jíra 2014Google+